Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κόσοβο: Ακυρες κήρυξε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή τις δημοτικές εκλογές σε τρία εκλογικά κέντρα

Κόσοβο: Σε θέσεις... μάχης ευρωπαίοι παρατηρητές για τις πρώτες δημοτικές εκλογές 
Ακυρη κήρυξε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Κοσόβου την ψηφοφορία σε τρία εκλογικά κέντρα στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, στα οποία, την ημέρα των δημοτικών εκλογών, την περασμένη Κυριακή, εισέβαλαν μασκοφόροι και προκάλεσαν φθορές σε ψηφοδέλτια.

Ο Νέναντ Ρίκαλο, μέλος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του Κοσόβου δήλωσε ότι, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ελήφθη η απόφαση ακύρωσης των εκλογών στα τρία εκλογικά κέντρα και ότι η καταμέτρηση των ψήφων από τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα του βορείου Κοσόβου θα αρχίσει σήμερα, παρουσία μελών των εφορευτικών επιτροπών και εκπροσώπων των εκλογικών επιτροπών των δήμων.

«Ολοκληρώθηκε η παραλαβή του εκλογικού υλικού από τους δήμους του βορείου Κοσόβου και επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος καταμέτρησης των ψήφων από τα τρία εκλογικά κέντρα, καθώς τα ψηφοδέλτια είναι εντελώς άχρηστα. Η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στην Τεχνική Σχολή, στο σχολείο «'Αγιος Σάββας» και στην Ιατρική Σχολή» εξήγησε σημειώνοντας ότι δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία.

Απαντώντας σ την ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα επανάληψης των δημοτικών εκλογών σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, ο κ. Ρίκαλο είπε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σφραγίσματος του εκλογικού υλικού, οπότε υπάρχει βάση για νέες εκλογές σε όλο το δήμο.

Αναμένεται η έκθεση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη στην οποία θα αποσαφηνίζεται με ποιο τρόπο και για ποιο χρονικό διάστημα οι εφορευτικές επιτροπές έμειναν χωρίς παρατηρητές, είπε ο κ. Ρίκαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...